Την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν είναι μόνο ένα το γιορτινό τραπέζι. Εσείς, πότε συνηθίζετε να μαζεύεστε για το γιορτινό τραπέζι; Το βράδυ της αλλαγής; Το μεσημέρι των Χριστουγέννων; Μήπως καλείτε κόσμο στο σπίτι και για brunch ή early drinks την πρώτη ημέρα του χρόνου; Και όποτε κάνετε το επίσημο κάλεσμα, προτιμάτε να καθίσετε όλοι στο τραπέζι ή να οργανώσετε έναν νόστιμο μπουφέ;

Όποια γεύση και να δίνετε στα δικά σας Χριστούγεννα, σας έχουμε ετοιμάσει μενού για κάθε τραπέζι. Το κάθε ένα τους εξίσου ξεχωριστό, γευστικό και ιδιαίτερο. Και αν έχετε όρεξη, γιατί να μείνετε μόνο σε ένα;

Τα μενού
Οι μπουφές
Το ρεβεγιόν
Το brunch
Τα coctails
Τα γλυκά

Ένας μπουφές για τα κοκτέιλ μας
Finger food, πλατό με τυριά και αλλαντικά, crοstini, burritos και άλλες μικρές λιχουδιές συνοδεύουν άψογα τα ποτά των ημερών σε ένα κάλεσμα ανάλαφρο και γιορταστικό.

Τι περιέχουν τα πλατό αλλαντικών και τυριών;

Τηγανίζονται τα γιουβαρλάκια;

Έχουν θέση τα burritos σε έναν γιορτινό μπουφέ;

Ποιο μπέργκερ ταιριάζει στην περίσταση;

 

Τα απεριτίφ της γιορτής
Πέντε ιδέες για να δώσετε μια επιπλέον δροσιστική νότα στις συγκεντρώσεις σας.

Γίνεται να λείπει η σαμπάνια;

Πώς θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας Negroni;

Χριστούγεννα μεσημέρι
Ένα χορταστικό μενού με γεύσεις και αρώματα, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα και απολύτως δημιουργικά.

Τι γεύση θα έχουν φέτος τα Χριστούγεννα;

Ποια η διαφορά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και του τραπεζιού για το Ρεβεγιόν;

Πόσα πιάτα θα σερβίρουμε;

Ποιο θα είναι το κυρίως πιάτο-πρωταγωνιστής;

Γίνεται να λείπει μια βελουτέ από ένα τέτοιο τραπέζι;

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Φέτος τα καλέσματα της καρδιάς μας έχουν όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Και στο τραπέζι μας μπαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα.

Πόσο extra πρέπει να είναι το μενού του Ρεβεγιόν;

Πώς οι γαρίδες και η φάβα μπορούν να γίνουν μια λαχταριστή κροκέτα;

Μπορεί να αχλάδι να μεταμορφωθεί σε πεντανόστιμη σούπα;

Με τι θα γεμίσουμε το λουκούμι χοιρινό ρολό της γιορτής;

Το brunch του 2025
Το πρώτο γεύμα του χρόνου τα έχει όλα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο γευστικό και νόστιμο τρόπο!

Πώς κάνουμε ένα brunch γιορτινό;

Ποια είναι η ισορροπία μεταξύ αλμυρών και γλυκών παρασκευών;

Μπορεί να γίνει γιορτινή μια ομελέτα;

Γεμίζονται τα σου με αλμυρή γέμιση ή είναι μόνο για τα προφιτερόλ;

Για την πιο γλυκιά χρονιά
Ξηροί καρποί, εσπεριδοειδή και κρέμες, αρωματικό βούτυρο και μπαχαρικά είναι τα βασικά υλικά για τα επιδόρπια των ονείρων μας και του νέου χρόνου.

Με ποια γλύκα ξεκινάμε τη νέα χρονιά;
Γίνεται να μας ”λείπει το κάστανο”;
Τι είναι τα όμορφα σαν κοσμήματα Stollen;

Όλες οι απαντήσεις αναλυτικά στο «Απόλυτο εγχειρίδιο απολαύσεων: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη» του Cantina Magazine που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα 22/12.