Μια πρόσκληση στο σπίτι είναι κίνηση υψηλής αξίας, που δείχνει φροντίδα, εκτίμηση και εμπιστοσύνη, καθώς μοιραζόμαστε με τους καλεσμένους μας τον ιδιωτικό μας χώρο, αλλά και αυτή έχει και τους σχετικούς κανόνες της. Εμείς σάς προτείνουμε μερικές ιδέες για την εθιμοτυπία και για το στήσιμο του τραπεζιού που μπορεί να κάνουν την προετοιμασία και την οργάνωση ενός δείπνου πιο βατή και απολαυστική. Από τον υπολογισμό του αριθμού των καλεσμένων και τον σχεδιασμό του μενού μέχρι την επιλογή των σερβίτσιων στο τραπέζι αλλά και τους «κανόνες» που οφείλουν να τηρήσουν οι καλεσμένοι, όλα παίζουν τον ρόλο τους ρόλο τους για την επιτυχία ενός δείπνου.

To Art de la table του δείπνου
Η αισθητική είναι πολιτισμός και οι κανόνες της διευκολύνουν τη ζωή μας. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σχολές για το στρώσιμο του τραπεζιού, όπως και διαφορετικά πρωτόκολλα ανάλογα με την επισημότητα του γεύματος. Εμείς επιλέξαμε ένα σχετικά απλό, πολύ κοντά στο γαλλικό παρουσιάζοντας έναν οδηγό που απαντά στις παρακάτω ερωτήσεις:

Ποια είναι η σωστή θέση των σερβίτσιων στο τραπέζι σύμφωνα με τον γαλλικό τρόπο σερβιρίσματος;

Ποια είναι το κατάλληλο μαχαίρια για το κόψιμο του κάθε τυριού ή για το άλειμμα του βουτύρου;

Ποια σκεύη σερβιρίσματος χρειαζόμαστε για τη σαλάτα;

Όλες οι απαντήσεις αναλυτικά στο «Απόλυτο εγχειρίδιο απολαύσεων: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη» του Cantina Magazine που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα 22/12.