Κοσμοπολίτικο, μητροπολιτικό, ερωτεύσιμο, γοητευτικό. Με αυτά τα επίθετα θα χαρακτήριζα το νέο bar restaurant Koumkan, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στο Κεφαλάρι. Ένα φρέσκο project που βάζει στο επίκεντρο το μπαρ ενός ξενοδοχείου, εν του προκειμένου του Semiramis, που όμως λειτουργεί και αυτόνομα και ταυτόχρονα σερβίρει φαγητό το οποίο στέκεται και ως συνοδευτικό των κοκτέιλ αλλά και μόνο του. Ένα έξυπνο κόλπο που εμπνεύστηκε ο σεφ Άρης Βεζενές. Πάμε όμως να πιάσουμε την γοητευτική εμπειρία του Koumkan η οποία ξεκινά από την στιγμή που θα σπρώξετε την επιβλητική πόρτα – καθρέπτης για να μπείτε.
Ο πρώτος χώρος που θα συναντήσετε είναι εκείνος του μπαρ. Σκουρόχρωμος, μαρμάρινος, λίγο ψυχρός αλλά ταυτόχρονα ατμοσφαιρικός και σαγηνευτικός. Προσωπικά μου τράβηξε το ενδιαφέρον και αμέσως φαντάστηκα να παραγγέλνω ένα «κινηματογραφικό» Negroni και να το απολαμβάνω παρέα με τις φοβερές μουσικές που ήδη έφταναν στα αυτιά μου.
Αφήνοντας αυτή την μυστικιστική ίσως ατμόσφαιρα, πέρασα στον χώρο του εστιατορίου. Ίσως καλύτερα του lounge εστιατορίου. Ψηλοτάβανος, γεμάτος καθρέπτες, σε παλ χρώματα και ιδανικό φωτισμό. Είναι ένα όμορφο μητροπολιτικό σαλόνι με την μπάρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, και πολλά έργα τέχνης των καλλιτεχνών Έλλης Ιωάννου και Όλγας Μηλιαρέση Φωκά, σε διακριτικά σημεία να γεμίζουν τον χώρο.
Χαζεύοντας λίγο τον χώρο παρέα με μια παραλλαγή του Old Fashioned διαπιστώνω πως τέτοιοι χώροι λείπουν από την Αθήνα και ότι είναι ίσως η ώρα να δημιουργηθούν και άλλοι αντίστοιχα μιας και η πόλη μας θεωρείται πλέον μητρόπολη. Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω ότι την λίστα των cocktails έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Κασβίκης, ένας νεαρός bartender με εξαιρετικό ταλέντο. Παρέα με το Old Fashioned που συνδύαζε την καπνιστή προσωπικότητα του bourbon με αλατισμένη καραμέλα, άρχιζα να χαζεύω τον κατάλογο.
Έναν έξυπνα δομημένο κατάλογο με ενδιαφέρουσες επιλογές. Όπως οι μικρές γαρίδες ebi tempura με yuzu και πικάντικη μαγιονέζα, οι οποίες είναι τρομερά εθιστικές και δεν θα θέλετε να σταματήσετε να τις τρώτε. Ωραίο επίσης, ήταν και το τηγανητό κοτόπουλο σε μπουγκές (buttermilk fried chicken) που είχαν «πασπαλιστεί» ελαφρώς με χαβιάρι – προσωπικά το βρήκα λίγο υπερβολικό, αλλά γούστα είναι αυτά. Τα arancini με Σαν Μιχάλη ήταν πολύ τραγανά όμως δεν με κέρδισαν σε αντίθεση με το burger που ήταν έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν.
Ούτε λιτό, ούτε πληθωρικό, νόστιμο και ισορροπημένο μαζί με ωραίες τηγανητές πατάτες – αυτό επιτρέψτε στον εαυτό σας να μην το μοιραστείτε. Τέλος, τα λιγκουίνι truffle & caviar pasta ήρθαν σε μια πλούσια σάλτσα από βούτυρο και λεμόνι και αναζητούσαν το φρεσκοκομμένο πιπέρι. Όσο για το γλυκό στο τέλος, το millefeuille με βανίλια Μαδαγασκάρης κέρδισε τις εντυπώσεις. Το φρέσκο, γοητευτικό Koumkan είναι μια ωραία επιλογή για έξοδο στα βόρεια. Είναι κάτι διαφορετικό που αξίζει την προσοχή σας, ακόμα και είστε από αυτούς που αγαπούν το κέντρο.
info
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, τηλ. 2106284560