Το Νησί των Ιπποτών, η Ρόδος, έχει πολλά να προσφέρει. Από ιστορία, πολιτισμό και γαστρονομία μέχρι φοβερά αλπικά τοπία και τεράστιες παραλίες. Το πιο βασικό όμως είναι ότι σε αυτό το νησί, το καλοκαίρι δεν λέει να φύγει. Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει αρχές Οκτώβρη. Και όσο κι αν φαίνεται ότι βρίσκεται μακριά, δεν είναι και τόσο, η πτήση με το αεροπλάνο διαρκεί μόλις μια ώρα, πράγμα που καθιστά την Ρόδο ένα όμορφο προορισμό για ένα Σαββατοκύριακο. Αυτή ήταν και η δική μας ιδέα: να βρεθούμε σε αυτό το καλοκαιρινό νησί των Δωδεκανήσων για ένα διάλειμμα από την βοή, το άγχος και την πίεση της Αθήνας. Και η επιλογή μας ήταν το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, ένα ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από την πόλη της Ρόδου, στην Καλλιθέα, που προσφέρει όλα αυτά που ζητά κανείς: φοβερή φιλοξενία, προσεγμένες υπηρεσίες, πολυτέλεια και φυσικά πολλές γαστρονομικές προτάσεις. Σε αυτές τις τελευταίες, λόγω και φύσης του επαγγέλματος, εστιάσαμε λίγο παραπάνω. Έτσι θα σας αναφέρουμε ότι φέτος σε αυτό το κομμάτι, το γαστρονομικό, έχουν συνεργαστεί με τον σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο CTC και τον εξαιρετικό σεφ Θάνο Στασινό, ο οποίος εξειδικεύεται στην nikkei κουζίνα.

Βέβαια, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Ella Resorts, που διαθέτει και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ρόδο και την Κέρκυρα, ενώ στα σκαριά είναι και άλλες στις σε Κέρκυρα και Κρήτη για το καλοκαίρι του 2025. Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση μόλις φτάσετε στο Elissa είναι ότι αν και πρόκειται για μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, δίνει την αίσθηση του boutique hotel. Δηλαδή, αν και γεμάτο από κόσμο – ήταν full book όταν το επισκεφτήκαμε – επικρατούσε μια ηρεμία και ησυχία. Βλέπετε το ξενοδοχείο εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση με πολλά διώροφα κτίσματα που εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και διάσπαρτες υπάρχουν πολλές μα πολλές πισίνες (μετρήσαμε 11). Και παντού κυριαρχεί μια ηρεμία που θα σας κερδίσει αμέσως. Την ίδια ηρεμία αλλά και άνεση θα βρείτε και μέσα στα δωμάτια που τα περισσότερα έχουν θέα προς την θάλασσα.

Ας αφήσουμε όμως αυτά και επικεντρωθούμε σε αυτά που δοκιμάσαμε τις δύο μέρες που φιλοξενηθήκαμε σε αυτό το όμορφο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε με το Fourni,στο οποίο το μενού έχει δημιουργήσει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Είναι μία surf & turf πρόταση, που πατάει πάνω στην φρέσκια πρώτη ύλη. Ξεχωρίσαμε πιάτα όπως το καρπούζι Bloody Mary με ταρτάρ από μαγιάτικο, κρέμα από αβοκάντο και λεβάντα, το καπνιστό χέλι με βλίτα στα κάρβουνα, ψητά κεράσια, αμύγδαλα και πουρέ από καμένο κουνουπίδι που έδινε μια επιπλέον νοστιμιά, καθώς και τα λαχταριστά dumplings στιφάδο τα οποία δεν θέλαμε να τελειώσουν όπως και το τέλεια ψημένο ribeye με τα ψητά λαχανικά και την απαλή σως bearnaise.

Την υπογραφή του Αλέξανδρου Τσιοτινή έχει και το δεύτερο εστιατόριο του Elissa, το Kavos που είναι αφιερωμένο στην ψαροφαγία. Από τα πρώτα ξεχωρίσαμε τον απαλό ταραμά και τον gozleme με τυροκαυτερή και μαρμελάδα από τομάτα και τσίλι. Νόστιμο ήταν το ψητό καλαμάρι, όμως εκείνο το πιάτο που δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε είναι οι παραδοσιακές χυλοπίτες με αστακό, καπνιστή πιπεριά και κρέμα από γραβιέρα Πάρου. Ένα ζεστό, νόστιμο πιάτο που μίλησε στην καρδιά μας από την πρώτη πιρουνιά.

Την τριλογία των εστιατορίων ολοκληρώνει το Masari όπου εκεί τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει ο Θάνος Στασίνος και το μενού έχει πιο ασιατικό χαρακτήρα με μια δόση από nikkei επιρροές – άλλωστε σε αυτή την κουζίνα ειδικεύεται και ο σεφ. Δοκιμάσαμε αρκετά ρολάκια όπως το nigiri με χέλι στιφάδο (από τα αγαπημένα μας) και κρέμα από τσάι matcha ή το nigiri και πάλι, με τόνο που ξεχείλιζε από φρεσκάδα ή το πιο maistream με την γαρίδα tempura. Βέβαια δεν λείπουν τα ceviche από τα οποία εμείς δοκιμάσαμε εκείνο με το λαβράκι και τον πουρέ γλυκοπάτας. Τέλος τα dumplings γαρίδας με την γλυκιά sauce κέρδισε άξια την προτίμηση μας.