mpezedes_kakao_ANOIGMA
clock icon
2:0'

Μπεζέδες σάντουιτς με κρέμα κακάο

Υλικά

    Τεμάχια: 12-15

  • 100 γρ. ασπράδια αυγών ή ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
  • 2 βανίλιες
  • Για την κρέμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%

Οι μπεζέδες, το αέρινο, ρετρό γλυκό από μαρέγκα, σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε πιο σοκολατένιο απ’ ό,τι συνήθως και καταναλώνεται μετά μανίας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια με τη βοήθεια ενός κορνέ, κόβοντας 24 με 26 μαρεγκάκια επάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°-100°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε από το χαρτί είναι έτοιμοι. Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία.

Κρέμα: Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, όχι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 2΄ και κατόπιν ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς βάζοντας στους μισούς μπεζέδες λίγη ποσότητα κρέμας και κλείνοντας από πάνω με τους άλλους μισούς.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Βήμα 2

Φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια με τη βοήθεια ενός κορνέ, κόβοντας 24 με 26 μαρεγκάκια επάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°-100°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε από το χαρτί είναι έτοιμοι. Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία.

Βήμα 3

Κρέμα: Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, όχι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 2΄ και κατόπιν ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς βάζοντας στους μισούς μπεζέδες λίγη ποσότητα κρέμας και κλείνοντας από πάνω με τους άλλους μισούς.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography