Latte, macchiato, flat white ή σκέτο καφέ; Όπως και αν τον προτιμάτε, υπάρχουν τρόποι να δώσετε βάθος στη γεύση του και να τον κάνετε πιο αρωματικό. Η λύση είναι απλή και δεν είναι να αγοράσετε διαφορετικά σιρόπια αλλά να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Συγκεντρώσαμε έξι μπαχαρικά και mix, που αξίζει να δοκιμάσετε φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Η κανέλα πρωταγωνιστεί στον καφέ
Ο καφές και η κανέλα ταιριάζουν απόλυτα και μάλιστα το συγκεκριμένο μπαχαρικό μπορεί να μετατρέψει τον καφέ σας σε ένα νόστιμο ρόφημα, που θα σας δώσει ενέργεια. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε ως topping σε cappuccino και mocha, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε, ώστε να έχετε ένα πιο γήινο ρόφημα. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να ανακατέψετε κανέλα με γάλα πριν φτιάξετε το αφρόγαλο, με αυτόν τον τρόπο η κανέλα θα βγάλει όλα της τα αρώματα. Αν σας αρέσουν πάλι τα γλυκά ροφήματα μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, απλώς σιγουρευτείτε ότι η κανέλα συνεχίζει να είναι ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συστατικά. Τέλος, μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή με κανέλα έρχεται από το Μεξικό και είναι γνωστή ως cafe de olla.

Pumpkin spice mix για τα πιο γευστικά latte
To διάσημο mix, που έγινε δημοφιλές από γνωστή αλυσίδα καφέ αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές μπαχαρικών. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά μείγματα, τα οποία όμως δεν περιέχουν πραγματική κολοκύθα, αλλά μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι κ.ά.. Αν πάντως το επιθυμείτε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας mix στο σπίτι.

Το μπαχάρι είναι το απόλυτο spicy μπαχαρικό
Υπάρχει η λανθασμένη αίσθηση ότι το μπαχάρι ή allspices συνδυάζει διαφορετικά μπαχαρικά, ωστόσο στην πραγματικότητα παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα μούρα του φυτού Pimenta dioica. Η μυρωδιά του είναι μία μίξη διαφορετικών μπαχαρικών όπως κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ελάχιστο πιπέρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές. Λόγω της έντασής του δεν χρειάζεται να προσθέσετε πολύ μόλις μία πρέζα είναι αρκετή. Αν πάντως θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω μπορείτε να ανακατέψετε το μπαχάρι μαζί με τον αλεσμένο σας καφέ.

Ο κόλιανδρος ταιριάζει φανταστικά με τον ελληνικό καφέ
Δοκιμάσετε να προσθέσετε κόλιανδρο στον ελληνικό καφέ, όταν τον παρασκευάζετε και σίγουρα θα μας θυμηθείτε. Αν αποφασίσετε να τον προσθέσετε στον espresso φροντίστε να είναι light-roast για να μην υπερνικήσει τη γεύση του κόλιανδρου. Για ένα ακόμα πιο cosy αποτέλεσμα πρόσθεσε λίγη κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο.

To τζίντζερ δεν μπαίνει μόνο σε χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Το μπαχαρικό με την πιπεράτη γεύση συμπυκνώνει για πολλούς τη γεύση των Χριστουγέννων. Αν και πρόκειται για ένα προϊόν που ταιριάζει υπέροχα σε διαφορετικά πιάτα και ροφήματα, σε ό,τι αφορά την οικιακή χρήση συχνά χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε χριστουγεννιάτικα μπισκότα (ναι στα gingerbread cookies αναφερόμαστε). Το τζίντζερ είναι πολλά περισσότερα και ειδικά για εσάς που πίνετε σκέτο τον καφέ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πρέζα τζίντζερ σε σκόνη για να δώσετε μία καψάδα στο ρόφημά σας. Αν πάλι πίνετε καφέ με αφρόγαλα, το τζίντζερ ταιριάζει υπέροχα και εκεί.

Δοκιμάστε γκαράμ μασάλα στον καφέ φίλτρου
Αυτό το δημοφιλές ινδικό μείγμα καρυκευμάτων χρησιμοποιείται σε όλη την ινδική κουζίνα. Δεν υπάρχει μία αυθεντική συνταγή, αλλά στην αγορά πωλούνται αρκετά έτοιμα μείγματα, που περιέχουν κύμινο, κόλιανδρο, γαρύφαλλο, λευκό πιπέρι κ.ά.. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες αλμυρές συνταγές, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε να το προσθέσετε στον καφέ φίλτρου. Βάλτε στη γαλλική πρέσα τον καφέ σας και μία πολύ μικρή ποσότητα του μπαχαρικού. Ρίξτε το νερό, περιμένετε για κάποια λεπτά και έπειτα κατεβάστε το έμβολο. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο χρόνο αφήσετε το νερό μαζί με τον καφέ, τόσο πιο δυνατό θα είναι.