Ένα κλασικό πιάτο από τη σαλονικιώτικη ιστορία.
Υλικά
- 300 γρ. σελινόριζα, χοντροκομμένη
- 1 πατάτα, χοντροκομμένη
- 2 καρότα, χοντροκομμένα
- 2 πράσα, χοντροκομμένα
- 150 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή ½ κουτ. γλυκού ξερό
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 80-100 γρ. τραχανά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
- πάπρικα
- φρυγανισμένο ψωμί
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τη σελινόριζα, την πατάτα και τα καρότα για 5΄, αλατίζοντας.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το πράσο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον άνηθο, το σέλινο, το θυμάρι και 1.200 ml ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.
Βήμα 4
Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον τραχανά, μαγειρεύουμε για 10’ και σερβίρουμε με θυμάρι, ψωμί, πάπρικα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Styling, Food styling και φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη