Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια αλλιώς. Φουρνίζονται, και παρέα με το κρεμώδες μασκαρπόνε και τα μελάτα αυγά, κάνουν ένα φαγητό ονειρεμένο.

Υλικά
- 100 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 6 αυγά
- 3 φύλλα δάφνης
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, μαύρο πιπέρι
- 700 γρ. Κιμάς βόειος νωπός
- 125 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
Για τους κεφτέδες
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε. Βγάζουμε τη μισή ποσότητα σοταρισμένων κρεμμυδιών και σκόρδων σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο επιπλέον από το ελαιόλαδο, τη δάφνη, όλη την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι, αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄.
Βήμα 3
Κεφτέδες: Στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδα που κρατήσαμε προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το αυγό, 3-4 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 200 γρ. της μοτσαρέλας, το μασκαρπόνε και μια πρέζα αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160οC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα κεφτεδάκια και το μείγμα τυριών. Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 50 γρ. μοτσαρέλας, κάνουμε 6 μικρές τρύπες και εκεί σπάμε από ένα αυγό, καλύπτουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.