Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό burger; Πόσο μάλλον όταν είναι και σπιτικό! Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σας θέσαμε ένα δίλημμα, αν προτιμάτε να μάθετε περισσότερες συνταγές για σπιτικά burger με κρεατικά ή vegetarian/vegan επιλογές. Από τη μία έχουμε τα burger με κρεατικά: μοσχαρίσιο μπιφτέκι, προβατίνα και παναρισμένο κοτόπουλο συνδυάζονται με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και λαχανικά. Από την άλλη, έχουμε τα vegetarian και vegan burger: αρωματικά «μπιφτέκια» ρυζιού, οσπρίων και λαχανικών αντικαθιστούν το κρέας με πιο πρωτότυπους τρόπους.

Στο poll που σας στείλαμε, η διαφορά στις ψήφους ήταν μεγάλη, με τα burger με κρεατικά να συγκεντρώνουν ποσοστό 80%, ενώ τα vegetarian/vegan burgers να παραμένουν στη δεύτερη θέση της προτίμησής σας, συγκεντρώνοντας το 20% των ψήφων. Παρότι, η διαφορά είναι μεγάλη, συγκεντρώσαμε συνταγές και για τα δύο, ώστε να πειραματιστείτε, αφού κάποιες από τις vegetarian/vegan επιλογές είναι τρομερά ενδιαφέρουσες.

Συνταγές για burger με κρεατκά


Burger κλασικό
Εντάξει, η κλασική συνταγή είναι σταθερή αξία. Απόλαυστέ το χωρίς πολλά πολλά. Ρίξε δίπλα και μια τηγανιά πατάτες και είστε πλήρης.


Το τέλειο smashed burger
Κι όμως μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα ένα λαχταριστό smashed burger και στο σπίτι με απλά υλικά που όλοι συνήθως έχουμε.

Burger προβατίνας
Η προβατίνα μας επανασυστήνεται ως μπέργκερ και τρώγεται ιδιαιτέρως απολαυστικά με πολλά αρωματικά και μια δροσερή σως.

Συνταγές για vegetarian/vegan burger

Burger με φακές
Έχετε φάει ποτέ burger από φακές; Αν όχι, ευκαιρία να δοκιμάσετε. Ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και για όσους αγαπούν τα όσπρια και τους αρέσει να πειραματίζονται με νέες συνταγές.

Burger με μπιφτέκι από άγριο ρύζι, καρύδια και μαύρα φασόλια
Υγιεινό vegan burger, μοναδικά νόστιμο.


Μεσογειακά burger με μπιφτέκι από ρεβίθια 
Τα όσπρια και τα λαχανικά αντικαθιστούν το κρέας, σε ένα αρωματικό burger με αραβική πίτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κλασικά.