Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η λίστα 51-100 των The World’s 50 Best Bars 2024 και μέσα σε αυτή συναντάμε τρία γνωστά ελληνικά μπαρ στις θέσεις 51, 60 και 68. Στην επίσημη τελετή των The World’s 50 Best Bars 2024, που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη θα μάθουμε και τους υπόλοιπους κορυφαίους του κόσμου.

Τα ελληνικά μπαρ που βραβεύτηκαν

Στην 51η θέση βρίσκεται το «The Bar in Front of the Bar», που μέσα σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας κατέκτησε πέρυσι την 98η θέση ενώ φέτος, ανεβαίνοντας 47 θέσεις μέσα σε μία μόνο χρονιά, αποδεικνύει τη δυναμική που έχει να βρεθεί σύντομα μέσα στην καλύτερη πενηντάδα. Στην 60η θέση βρίσκεται το πολυβραβευμένο «The Clumsies», που με τις δημιουργίες του βρέθηκε για 8 συνεχόμενες χρονιές στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, ενώ πέρυσι βραβεύτηκε με το Rémy Martin Legend of the List Award. Τέλος, στην 68η θέση (δύο θέσεις παραπάνω από πέρυσι) βρίσκεται το «Barro Negro», το tequila και mezcal bar που έχει πάντα ενδιαφέροντα cocktails και νέες καινοτόμες ιδέες να παρουσιάσει.

12 νέες συμμετοχές από Λονδίνο και Σινγκαπούρη μέχρι Σρι Λάνκα και Κουάλα Λουμπούρ

Η πλήρης λίστα 51-100 περιλαμβάνει μπαρ από 35 διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επίσης και 12 new entries. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη βρίσκουμε στην κατάταξη 18 μπαρ, εκ των οποίων τα 5 είναι νέες συμμετοχές.

Αναλυτικότερα οι πρωτοεμφανιζόμενοι από την Ευρώπη:
– Kwãnt Mayfair (νούμερο 52, Λονδίνο)
– Angelita (νούμερο 65, Μαδρίτη)
– Bird (νούμερο 77, Κοπεγχάγη)
– Amaro (νούμερο 90, Λονδίνο)
– Viajante87 (νούμερο 99, Λονδίνο)

Σε ό,τι αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, οι νέες συμμετοχές είναι τα Cat Bite Club (νούμερο 56, Σιγκαπούρη), Bar Pompette (νούμερο 70, Τορόντο), Night Hawk (νούμερο 74, Σιγκαπούρη), LPM Dubai (νούμερο 76, Ντουμπάι), The Savoury Project (νούμερο 82, Χονγκ Κονγκ), Smoke & Bitters (νούμερο 86, Σρι Λάνκα) και Penrose (νούμερο 98, Κουάλα Λουμπούρ).

Ο θεσμός των The World’s 50 Best Bars

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του κλάδου, που ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του ‘10 και έχει ταξιδέψει από το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη. Φέτος, το 50 Best έρχεται στη Μαδρίτη, μία πόλη που φημίζεται για τη ζωντάνια της και την κουλτούρα που έχει σε φαγητό και ποτό. Η επιτροπή που ψηφίζει στα βραβεία αποτελείται από περισσότερους από 700 ανεξάρτητους ειδικούς στα spirits και τα κοκτέιλ, διάσημους bartenders, trainers και βραβευμένους συγγραφείς.