Ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό είναι οι συσκευές που λειτουργούν περισσότερο αυτή την εποχή σε κάθε σπίτι ή εξοχικό αφού είναι οι νούμερο ένα τρόποι για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Ωστόσο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές δεν έχουμε ανάγκη μόνο από πηγές δροσιάς αλλά χρειάζεται να κάνουμε κάτι και με την υγρασία η οποία σε συνδυασμό με τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες οδηγεί σε πνιγηρό συναίσθημα.

Είναι αυτή η ενοχλητική κουφόβραση που πολλές φορές μας καταβάλει και μας κάνει να νιώθουμε δυσφορία. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που όπως εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε όσο και να προσπαθούμε να το περιορίσουμε με κλιματιστικά και ανεμιστήρες δεν τα καταφέρνουμε. Πολλές φορές μάλιστα στην προσπάθειά μας να τις κάνουμε όλες αυτές τις συσκευές πιο αποτελεσματικές καταλήγουμε να τις υπερλειτουργούμε κι έτσι ανεβάζουμε την κατανάλωση ρεύματος και τις φθείρουμε χωρίς να πετυχαίνουμε τον σκοπό μας.

Η συσκευή που σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μας δώσει μια αληθινά αποτελεσματική λύση κάνοντάς μας σημαντική οικονομία στα υπόλοιπα είναι ο αφυγραντήρας τον οποίο κακά τα ψέματα έχουμε συνδέσει περισσότερο στο μυαλό μας με τον χειμώνα. Κι όμως, η χρήση του το καλοκαίρι έχει πολλά και ποικίλα οφέλη που ίσως δεν φανταζόμασταν.

• Μειώνει την υπερβολική υγρασία σε εσωτερικούς χώρους και ταυτόχρονα καθαρίζει τον αέρα από μικροργανισμούς και σκόνη εξασφαλίζοντας υγιεινό και καθαρό περιβάλλον, ειδικά σε δωμάτια που δεν αερίζονται αποτελεσματικά αφού τα παράθυρα είναι κλειστά για ώρες ώστε να μην έχει απώλειες απόδοσης ο κλιματισμός.
• Διατηρεί την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό να δουλεύουν στο τέρμα για να είναι αποδοτικά. Έτσι κάνει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση.
• Η χρήση χρονοδιακόπτη και η λειτουργία χαμηλής ισχύος, που κατά κανόνα διαθέτουν οι αφυγραντήρες, εξοικονομούν ρεύμα και προστατεύουν το περιβάλλον χωρίς να λειτουργούν εις βάρος της απόδοσης.
• Ο αφυγραντήρας, ως φορητή συσκευή, καλύπτει χώρους που δεν περιλαμβάνονται στην εμβέλεια των κλιματιστικών κι αυτό βοηθάει στη συνολική διατήρηση φυσιολογικής θερμοκρασίας σε ολόκληρο το σπίτι, το γραφείο, το εξοχικό κ.ο.κ.