To κοτόπουλο γίνεται τρικολόρε με το κίτρινο του κουρκουμά, το πράσινο από τα φασολάκια και το κόκκινο της ντομάτας δημιουργώντας ένα πιάτο έξτρα γευστικό!
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου μεγάλα, σε μπουκιές
- ½ κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά, καθαρισμένα, καλοπλυμένα και στεγνωμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 15 ντοματίνια
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τα καλοπλυμένα τρυφερά πράσινα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να καβουρδιστεί για μερικά λεπτά και, όταν μαυρίσει, το βγάζετε και το πετάτε.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις μπουκίτσες του κομμένου κοτόπουλου. Τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε τα ντοματίνια, τον κουρκουμά και το κύμινο. Ανακατεύετε καλά προσέχοντας να μη διαλύσετε τα ντοματίνια, προσθέτετε τα ζεματισμένα φασολάκια, αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε. Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb