Δημιουργήστε λίγη ατμόσφαιρα Χριστουγέννων φτιάχνοντας εύκολα και γρήγορα μπισκότα σε γιορτινά σχέδια, όπως αυτά τα μπαστουνάκια. Θα συνοδεύσουν το απογευματινό σας ρόφημα, θα γίνουν ένα ωραίο γιορτινό κέρασμα, ενώ μπορείτε να τα κάνετε κι ένα όμορφο δώρο σε φίλους βάζοντάς τα σε κομψά κουτάκια. Δεν θέλουν πολύ κόπο για να γίνουν, αφού ουσιαστικά είναι μία ζύμη, που η μισή ποσότητά της χρωματίζεται κόκκινη. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να αποθηκεύσετε τη ζύμη τους στο ψυγείο για έως τρεις ημέρες.

Υλικά για 24 τεμάχια
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού χονδρό ανεπεξέργαστο αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μια άλλη μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα μέντας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε και τα στέρεα υλικά και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Αφαιρούμε τη μισή ζύμη από τη λεκάνη, την πλάθουμε σε μορφή στρογγυλού δίσκου και την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη ζύμη και την χτυπάμε να πάει παντού. Πλάθουμε και την κόκκινη ζύμη σε μορφή στρογγυλού δίσκου, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε και τις δύο ζύμες στο ψυγείο να σφίξουν, για τουλάχιστον δύο ώρες και μέχρι 3 ημέρες.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά. Χωρίζουμε κάθε στρογγυλό δίσκο ζύμης σε 24 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα μακρύ κορδόνι. Παίρνουμε ένα κόκκινο και ένα άσπρο κορδόνι και τα στρίβουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα μπαστουνάκι. Τα τοποθετούμε στα ταψιά και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Όσο η ζύμη παγώνει, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα για 10 με 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.