Suede_Soup
clock icon
60'

Βελουτέ κολοκυθόσουπα με τυρί κρέμα

Υλικά

  • 50 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας (σπιτικό ή από κύβο)
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • φυλλαράκια βασιλικού ή μέντας ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα, ανακατεμένα με λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Φτιάχνουμε κολοκυθόσουπα με προϊόντα Arla και Lurpak. Βελούδινη, πεντανόστιμη και θρεπτική για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.

Ζεσταίνουμε το μισό Βούτυρο Lurpak και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τα κυβάκια της κολοκύθας σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3΄ προσθέτουμε τον ζωμό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 25΄-30΄ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πολτοποιoύμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.

Εναλλακτικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, το υπόλοιπο βούτυρο και δίνουμε μια τελευταία βράση στη σούπα.

 

Δοκιμάζουμε τη γεύση και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τo μισό Arla Φρέσκο τυρί κρέμα 

Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από μια κουταλιά Arla Φρέσκο τυρί κρέμα επιπλέον στο καθένα και γαρνίροντας
με λίγα μυρωδικά ανακατεμένα με λίγο ελαιόλαδο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό Βούτυρο Lurpak και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τα κυβάκια της κολοκύθας σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3΄ προσθέτουμε τον ζωμό.

Βήμα 3

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 25΄-30΄ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πολτοποιoύμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 4

Εναλλακτικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, το υπόλοιπο βούτυρο και δίνουμε μια τελευταία βράση στη σούπα.

 

Βήμα 5

Δοκιμάζουμε τη γεύση και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τo μισό Arla Φρέσκο τυρί κρέμα 

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ προσθέτοντας από μια κουταλιά Arla Φρέσκο τυρί κρέμα επιπλέον στο καθένα και γαρνίροντας
με λίγα μυρωδικά ανακατεμένα με λίγο ελαιόλαδο.