terina sokolatas_anoigma
clock icon
30'

Τερίνα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 10-12

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κακάο, σκόνη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

Μια πολύ εύκολη συνταγή με 6 υλικά για τους λάτρεις της σοκολάτας που αξίζει να δοκιμάσετε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 γρ. από το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα.

Μόλις το γάλα βράσει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να δένει και να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε στο εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 γρ. από το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα.

Βήμα 2

Μόλις το γάλα βράσει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να δένει και να κοχλάζει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Τοποθετούμε στο εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.