Μια συνταγή από το σύγχρονο μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου θα γευτείς δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με 20% λίπος
- 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γρ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένη σε γάλα
- 2 αυγά
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 75 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. πρόβειο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 10 φύλλα δυόσμου
- 20 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 40 γρ. το καθένα. Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 3 ½ λεπτά στους 180-190°C.
Βήμα 3
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.