Αυτό το πρωτότυπο σουβλάκι είναι και νηστίσιμο και vegan, οπότε το καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 4 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
- 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι Μάνγκο Deluxe
- 4 πίτες Χρυσός Μύλος για σουβλάκι
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αν βρούμε πολύχρωμα ακόμα καλύτερα)
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, μαύρο πιπέρι
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο σκόρδο, σε σκόνη
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι καγιέν
Για τα σουβλάκια λαχανικών
Για το γουακαμόλε
Tips
- Τις πιτούλες μας μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Γουακαμόλε: Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα τους και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη λιώνουμε τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Σουβλάκια λαχανικών: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Βήμα 3
Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5΄ στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Γεμίζουμε τις πίτες μας με το γουακαμόλε, τη γέμιση μανιταριών και τα ντοματίνια μας. Τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως.