Η… κάμπριο εκδοχή της σπανακόπιτας εκτός από ξεσκέπαστη είναι και πεντανόστιμη και αρωματική.
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή σφολιάτας
- 500γρ. σπανάκι φρέσκο, τρυφερό
- 150γρ. χόρτα αρωματικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο)
- 100γρ. χαλούμι
- 2 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ψιλοκόβετε και το βάζετε σε βαθύ τηγάνι μαζί με το βούτυρο, και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό του. Προσθέτετε τα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε να κρυώσει.Βήμα 2
Λαδώνετε μια τετράγωνη φόρμα (20x20εκ.) για τάρτες και απλώνετε τη σφολιάτα.Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο σπανάκι. Απλώνετε το μίγμα στη σφολιάτα. Χοντροτρίβετε το χαλούμι και το ρίχνετε πάνω στη γέμιση. Πασπαλίζετε την τάρτα με το κουκουνάρι. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb