krepes-tyri-krema-raspberry
clock icon
45'

Κρέπες με τυρί και raspberry sauce

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τις κρέπες

  • 2 αυγά
  • 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 2 κουτ. της σούπας Lurpak Soft ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το τηγάνι
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι ανθέων
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Για τιη γέμιση

  • 250 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1 φλιτζ. του καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι ανθέων
  • 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
  • Για τη Raspberry Sauce

  • 200 γρ. raspberries φρέσκα ή κατεψυγμένα & αποψυγμένα + μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. μέλι ανθέων
  • 1/2 στικ κανέλας
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • [Για το σερβίρισμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • μερικές κορυφούλες δυόσμου (προαιρετικά)

Μπαίνουμε στην κουζίνα για λίγα λεπτά και ετοιμάζουμε λαχταριστές κρέπες με τυρί, Raspberry Sauce και προϊόντα Arla. Το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.

Για τη γέμιση: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη Raspberry Sauce: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα υλικά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σάλτσα στο multi.

Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάμε δυνατά με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα, το Lurpak Soft, το αλάτι και το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε αν υπάρχουν μέσα σβόλοι, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάμε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20 εκ.) σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού Lurpak Soft. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το βοηθάμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.

Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι μας.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε μία-μία τις κρέπες και, αφού απλώσουμε στο κέντρο τους μια ποσότητας γέμισης, τις διπλώνουμε σαν σε πακέτο. Τοποθετούμε στο κάθε πιάτο από μια διπλωμένη κρέπα, γαρνίρουμε με λίγα φρέσκα φρούτα και περιχύνουμε με λίγη raspberry sauce.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη γέμιση: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Βήμα 2

Για τη Raspberry Sauce: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση τα υλικά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σάλτσα στο multi.

Βήμα 3

Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάμε δυνατά με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα, το Lurpak Soft, το αλάτι και το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Βήμα 4

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε αν υπάρχουν μέσα σβόλοι, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάμε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20 εκ.) σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού Lurpak Soft. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το βοηθάμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.

Βήμα 6

Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι μας.

Βήμα 7

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε μία-μία τις κρέπες και, αφού απλώσουμε στο κέντρο τους μια ποσότητας γέμισης, τις διπλώνουμε σαν σε πακέτο. Τοποθετούμε στο κάθε πιάτο από μια διπλωμένη κρέπα, γαρνίρουμε με λίγα φρέσκα φρούτα και περιχύνουμε με λίγη raspberry sauce.