Μπορεί να τελείωσε μόλις το καλοκαίρι αλλά έχουμε ακόμα καλό καιρό και καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά στη διάθεσή μας για λίγο ακόμη! Οπότε μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε μια γρήγορη δροσιστική σαλάτα, φουλ σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που καταναλώνεται είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως γεύμα.

Γιατί να φτιάξετε τη συγκεκριμένη σαλάτα
Βασικό υλικό της είναι το καρπούζι, που εκτός του ότι είναι πολύ δροσιστικό αλλά και νόστιμο φρούτο, έχει θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ανάμεσα σε αυτά, το λυκοπένιο, που το έχει και η ντομάτα. Αυτό καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και συντελεί στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής.
Παράλληλα, το καρπούζι αλλά και το λάιμ είναι καλή πηγή βιταμίνης C αλλά και καλίου.
Τέλος, η συνταγή περιέχει αγγούρι, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, όπως και το καρπούζι, συμβάλοντας στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Πώς να φτιάξετε τη σαλάτα

Υλικά για 4 άτομα
4 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσι, σε κύβους
½ αγγούρι, σε κύβους
1 κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και σε κύβους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου
1 αβοκάντο, σε κύβους
Χυμός από 1 λάιμ
Τσιπς τορτίγια, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ρίχνουμε το καρπούζι, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά jalapeno, το αβοκάντο και τον κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ πάνω από τα υλικά και ανακατεύουμε καλά
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σαλάτα μας με τορτίγια τσιπς.