vegan tacos
clock icon
55'

Vegan tacos με τορτίγιας απο αμπελόφυλλα

Υλικά

  • 200 γρ βρασμένα μικρόσπερμα μαύρα βιοιλογικά φασόλια
  • 50 γρ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 50 γρ ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μέτρια ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρό αγγούρι Κνωσού ξεσπόριασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αμπελόφυλλα σε άλμη

Αγαπημένα τάκος σε διαφορετικές τορτίγιας από αμπελόφυλλα δημιουργούν ένα δροσερό ορεκτικό για την περιόδο της νηστείας ή και την δίαιτας εν όψει καλοκαιριού.

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να αποκτήσουν μια μέτρια σκληρή υφή και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η γεύση από όλα τα υλικά και και τοποθετούμε το αβοκάντο, ψήνουμε σε πλατό ( τηγάνι) με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αμπελόφυλλα και σερβίρουμε το μίγμα της δροσερής σαλάτας σαν γέμιση.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να αποκτήσουν μια μέτρια σκληρή υφή και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μεταλλικό σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η γεύση από όλα τα υλικά και και τοποθετούμε το αβοκάντο, ψήνουμε σε πλατό ( τηγάνι) με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αμπελόφυλλα και σερβίρουμε το μίγμα της δροσερής σαλάτας σαν γέμιση.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος