Μπορεί να έχει μπει η άνοιξη και να έχουμε ξεκινήσει τις βόλτες, αλλά σε όλους μας αρέσει να χαλαρώνουμε στο σπίτι, βλέποντας ταινίες και σειρές, μόνοι, με φίλους ή την οικογένεια. Απαραίτητο σνακ, το ποπ κορν, που είναι και σχετικά υγιεινό αλλά και παρασκευάζεται εύκολα, γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες.
Μήπως σας έχει τύχει να κάψετε κάποιες φορές την κατσαρόλα; Να μην το αλατίσετε σωστά; Να ξεπηδά από το σκεύος και να… ασπρίσει την κουζίνα;
Δείτε μερικά κλασικά λάθη που όλοι κάνουμε αλλά και πώς να τα αποφύγουμε:
Το μέγεθος του σκεύους
Ένα λάθος που όλοι έχουμε κάνει είναι να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ μικρή κατσαρόλα. Και πολύ λεπτή, θα συμπλήρωνα. Όσο πιο μικρή είναι η κατσαρόλα, τόσο πιο πιθανό είναι να κολλήσουν κάτω τα ποπ κορν και να μαυρίσουν τα μισά… Επίσης δεν είναι όλες οι κατσαρόλες ιδανικές για να φτιάξετε ποπ κορν. Αν έχετε στην οικοσκευή σας κάποια φτηνή μικρή που τη χρησιμοποιείτε για εύκολες και γρήγορες συνταγές, μπορεί πιο εύκολα να καεί, ειδικά αν την παραγεμίσετε. Να θυμάστε ότι το ποπ κορν «αυγατίζει» πολύ, οπότε η κατάλληλη κατσαρόλα δεν είναι η πολύ μικρή αλλά μια μεσαίου μεγέθους, για να έχουν χώρο. Αν πάλι έχετε τη μικρή κατσαρόλα στη διάθεσή σας, τότε φροντίστε να βάλετε μικρή ποσότητα κόκκων καλαμποκιού, ώστε να μην καούν.
Ποσότητα λαδιού
Τα ποπ κορν για να γίνουν χρειάζονται μια κουταλιά της σούπας λάδι ή μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο, ώστε να μην κολλήσουν αλλά και να μην κολυμπούν μέσα στο λάδι. Αν βάλουμε παραπάνω, δεν θα μπορέσουν να φουσκώσουν σωστά οι κόκκοι καλαμποκιού, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα είναι και πιο λιπαρό σε γεύση αλλά και σε θερμίδες.
Επιτήρηση
Τα ποπ κορν ετοιμάζονται στο πι και φι. Ειδικά από τη στιγμή που θα ακουστεί ο πρώτος ήχος στην κατσαρόλα, τα πράγματα κυλούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Καλό να είστε από επάνω γιατί μπορεί να συμβούν ατυχήματα, όπως πχ να ξεχυλίσει η κατσαρόλα. Παράλληλα, αν τα αφήσετε στη φωτιά παραπάνω ενώ είναι έτοιμα, κινδυνεύετε να καούν…
Καπάκι!
Χωρίς καπάκι, ξεχάστε τα ποπ κορν. Αν θέλετε να τα φάτε εσείς και να μην τα κυνηγάτε σε όλη την κουζίνα, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα με καπάκι. Και φυσικά όχι οποιοδήποτε καπάκι, αλλά εκείνο που εφαρμόζει απόλυτα στο συγκεκριμένο σκεύος.
Ζάχαρη και αλάτι
Είτε φτιάχνουμε αλμυρό ποπ κορν είτε γλυκό πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να του ρίξουμε τη ζάχαρη, το μέλι ή το αλάτι. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα ρίχνουμε όσο είναι ζεστό και μόλις το βάλουμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Στην αλμυρή εκδοχή του ποπ κορν, πέρα από αλάτι, δοκιμάστε μπαχαρικά: ρίγανη, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι…