Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο!
Υλικά
- 300 γρ. μανέστρα
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κυβάκια
- 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20΄.Βήμα 2
Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη