Manestra me kokkinopipero-anoigma
clock icon
30'

Κερκυραϊκή μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο

Υλικά

  • 300 γρ. μανέστρα
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κυβάκια
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η Κερκυραία μανέστρα με την παράξενη ονομασία collu pimpiri, που σημαίνει κοκκινοπίπερο, είναι ένα υπέροχο απλοϊκό φαγητό που θα σας ζεστάνει με τον πιο γευστικό τρόπο!

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20΄.
Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20΄.

Βήμα 2

Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη