Παραμένει σημείο συνάντησης των φίλων της περουβιανής και της ιαπωνικής γαστρονομικής κουλτούρας εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια, έχοντας μάλιστα αλλάξει και μια φορά διεύθυνση. Ο λόγος για το Nikkei Peruvian Resto-Bar που γίνεται 7 ετών και το γιορτάζει αυτή την Παρασκευή, 11 του μήνα, με ένα σπέσιαλ anniversary event και τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στα decks!
Έχοντας στην αρχή ως έδρα του έναν ιδιαίτερο χώρο στην οδό Λεβέντη στο Κολωνάκι, με χαρακτηριστικά έθνικ και αποικιακά στοιχεία, μάς σύστησε τον απολαυστικό κόσμο της Nikkei κουζίνας* το 2015. Κοντά του έμαθαν πολλοί τι εστί cheviche, tataki, anticuchos, ενώ τα εξωτικά κοκτέιλ Pisco Sours της Μαίρης Ταλαιπώρου άφησαν εποχή.
Τα χρόνια πέρασαν και το Nikkei Peruvian Resto-Bar βρήκε νέα στέγη στην Πλατεία Δεξαμενής έχοντας πλέον ως σήμα κατατεθέν τη θεαματικά φωτιζόμενη μπάρα με τη χαρακτηριστική διάφανη βάση- ενυδρείο και τον κατάφυτο κήπο ακριβώς απέναντι, το καλοκαίρι.
Αυτή τη χρονιά συνεχίζουν να μας προκαλούν οι πρωτότυπες μίξεις της ταλαντούχας bar manager Μαίρης Ταλαιπώρου, οι οποίες συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα που υπογράφει ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής. Για να πάρετε μια γεύση, το ceviche τόνου, αλλά και αυτό με το μυλοκόπι συνδυάζονται άψογα με το κοκτέιλ Tormenta Roja, το nigiri χτενιού με τη συγκλονιστική κάψα από κρέμα sriracha. Το μαστιχωτό και συγχρόνως μελωμένο χταπόδι με πίκλες, όπως και το μοναδικό wagyu tataki αναδεικνύονται πλήρως με τη φρεσκάδα και την οξύτητα του Pisco Sour Classic, ενώ το Ayahuasca -το πειραγμένο Bloody Mary- συντροφεύει άψογα τα τρυφερά αρνίσια παϊδάκια με βελούδινο πουρέ από γλυκό Περουβιανό καλαμπόκι, το ζουμερό κοτόπουλο anticucho, καθώς και τα απίθανα Wagyu short ribs. Το γευστικό πανόραμα κλείνει ιδανικά αν μαζί με το σέξι γλυκό dorayaki (ιαπωνικό pancake με κρέμα από φρούτα του πάθους, αρωματικό κονφί φρέσκου ανανά και παγωτό από μαύρο σουσάμι) επιλέξετε ένα Sherry Aged Japegroni, δηλαδή το παιχνιδιάρικο negroni με τις περουβιανές επιρροές που η Μαίρη φτιάχνει αποκλειστικά για το Nikkei Peruvian Resto-Bar.
info
Nikkei Peruvian Resto-Bar, Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366, https://nikkeirestobars.com
*Η Νikkei κουζίνα δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό.
Δείτε επίσης:
Nikkei, περουβιανός εξωτισμός και νόστιμα κοκτέιλ
Εσύ τι ξέρεις για τη Nikkei κουζίνα;
Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»