Μια παρασκευή σε βαζάκι, που αξίζει μια θέση στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Χαρίζει ένταση και ενδιαφέρον σε κάθε συνταγή που της ταιριάζει.
Υλικά
Tips
- Αναμονή από 10 μέρες μέχρι 1 μήνα, πριν την κατανάλωση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όλη τη νύχτα. Την επομένη τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τους κόκκους μουστάρδας, τα πιπέρια και το μπούκοβο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε τα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα βαζάκια, βάζουμε από ένα φύλλο δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι και απογεμίζουμε με το ζεστό υγρό του τουρσί που ετοιμάσαμε.
Βήμα 4
Σφραγίζουμε με καπάκι και αφήνουμε σε σκιερό μέρος το λιγότερο για 10 μέρες πριν από την κατανάλωση.