Οι μπάρες είναι μία πολύ καλή και υγιεινή επιλογή για σνακ. Μάλιστα, τι καλύτερο από τις σπιτικές μπάρες με φρούτα εποχής, όπως το αχλάδι; Φτιάχνουμε, λοιπόν, αρωματικές μπάρες αχλαδιού στο σπίτι, όπου μια μπάρα σε μέτριο μέγεθος έχει 182 θερμίδες. Με τις παρακάτω αναλογίες θα έχουμε 16 μπάρες, άρα μας συμφέρει και οικονομικά. Για να δούμε τι χρειαζόμαστε.

Υλικά για τη βάση:
1-1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους

Υλικά για την υπόλοιπη στρώση:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 μέτρια αχλάδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180°C για 25-28 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το τζίντζερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αχλάδια και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια, το απλώνουμε στη ζεστή κρούστα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε επίσης:
Κομπόστα μήλο-αχλάδι, ο τέλειος συνδυασμός

Πανεύκολο επιδόρπιο αχλαδιού με κρέμα αμυγδάλου και ελάχιστη ζάχαρη

Αχλάδια με ξηρό κρασί