Κάπου ανάμεσα στη γοητεία της ελληνικής παράδοσης και στην υψηλή αισθητική δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό σκηνικό, με τον ενθουσιασμό στη συνέχεια να μένει ως επίγευση της παρουσίασης της νέας συλλογής του Dior «Cruise 2022», στην Αθήνα. Το προσκήνιο έμελλε από την πρώτη στιγμή να μαγνητίσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Πώς να μην βρεθεί άλλωστε σε πρώτο πλάνο η πασαρέλα των 85 μοντέλων του οίκου Dior, ακολουθώντας τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου, φορώντας ρούχα που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

Μετά το φαντασμαγορικό θέαμα και το φλερτ ανάμεσα σε ιστορία και μόδα, ξεδιπλώθηκε και ένα άλλο μενού γαστρονομικής πανδαισίας και διασκέδασης.

Ήταν μια βραδιά που, αν μη τι άλλο, τα είχε όλα -ακόμα και μπακαλιάρο με λάδι πεύκου, δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Κύκλο ζωηρών συζητήσεων άνοιξε το μενού με φανερό τον ελληνικό χαρακτήρα και το γκουρμέ προφίλ.

H ποικιλομορφία, η πρωτοτυπία και η παράδοση αποτέλεσαν το τρίπτυχο του μενού που έφερε την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Σκαρμούτσου.

Ο μπακαλιάρος με το λάδι πεύκου, το καπνιστό ψάρι με το στρείδι, οι γαρίδες γεμιστές με ταραμά, αλλά και οι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες, το αρνί με μελιτζάνα και αγκινάρα, το μοσχαρίσιο κρέας με τα λευκά φασόλια από τη Λήμνο, όλα έδωσαν ένα δικό τους άρωμα σε κάθε ουρανίσκο.

Το επιδόρπιο διακρίθηκε επίσης από νοστιμιά και παράδοση: ρυζόγαλο και μους σοκολάτας ήρθαν να στήσουν την επίγευση ενός ευρηματικού μενού.

Στο σκηνικό του πολιτιστικού πλούτου, και το γλέντι, ο χορός που ακολούθησε για να ολοκληρώσει το κλίμα λαμπρότητας που διέκρινε τη βραδιά.

Η μουσική έκλεισε στις 02:00 αλλά οι τελευταίοι αποχώρησαν στις 03.00 με τους υπαλλήλους του κέτερινγκ να αναγκάζονται να πάρουν τα ποτήρια των καλεσμένων από το χέρι.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης:

Κι όμως, υπάρχει εστιατόριο που σερβίρει ένα διαφορετικό μενού (με έντομα!)

Δια χειρός Λαζάρου το μενού της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο

Αυτή είναι η συνταγή του αγαπημένου κοκτέιλ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το άρθρο της εβδομάδας