Ποιος είπε πως η πίτσα γίνεται ωραία μόνο με τυριά και αλλαντικά; Φτιάξτε τη στο πι και φι με έτοιμη ζύμη και λαχανικά, αρωματικά ή θαλασσινά για να την απολαύσετε στην πιο ελαφριά εκδοχή της.
Υλικά
- 1 συσκευασία για ζύμη για πίτσα
- 3-4 ντομάτες μέτριες, σε φέτες
- 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού κάππαρη
- ξερή και φρέσκια ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε ελαφρά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήνουμε τη φωτιά και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, ούτε πολύ λεπτές αλλά ούτε και χοντρές.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Λαδώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγουμε τη συσκευασία της ζύμης πίτσας. Στρώνουμε τη ζύμη για πίτσα στο λαδωμένο ταψί και με τα δάχτυλά σας την ισιώνουμε να ανοίξει καλά.
Βήμα 3
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τη ζύμη και την πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Απλώνουμε πάνω τις ντομάτες, αλατίζουμε και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μοιράζουμε την κάππαρη.
Βήμα 4
Ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε την πίτσα πάνω σε ξύλο κοπής.
Βήμα 5
Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φιλετάκια από μαύρες ελιές πάνω από τα κρεμμύδια και, αν δεν νηστεύουμε, λίγη φέτα χοντροτριμμένη.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή