Τόσο αέρινη, τόσο αριστοκρατική, τόσο απολαυστική πάβλοβα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Ναι, και τόσο εύκολη!
Υλικά
- 6 ασπράδια
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- μερικές σταγόνες λεμονιού
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier ή limoncelo
- 300 γρ. φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της επιλογής σας
- λίγη ζάχαρη άχνη
Υλικά για την μαρέγκα
Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να σφίξει πολύ καλά και να στέκεται η μαρέγκα που θα φτιάξετε στο κουτάλι.
Βήμα 2
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε την κοσκινισμένη ζάχαρη σε δόσεις, ανακατεμένη με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει η μαρέγκα σας πολύ σφιχτή.
Βήμα 3
Στρώνετε ένα-δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος πάνω στο οποίο έχετε γράψει κύκλους διαμέτρου 10 εκ. Παίρνετε με ένα κουτάλι μαρέγκα και δημιουργείτε μικρά βουναλάκια. Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού δημιουργείτε κοιλότητες.
Βήμα 4
Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο C για μία ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν εξωτερικά και να μείνουν ελαφρώς ζουμερές στο εσωτερικό τους.
Βήμα 5
Αφήνετε να κρυώσουν και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη, να σφίξει καλά. Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.