Η συνταγή είναι ιταλική. Ακολουθήστε τη και φτιάξτε αυθεντικό sorbetto al limone, πλούσιο σε γεύση και δροσιστικό!
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Δουλεύετε το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να αποκτήσει υφή γρανίτας. Τη
μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη.
Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή σε μπολ και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μπορείτε να καραμελώσετε, αν θέλετε, για πιο γλυκιά και ήπια γεύση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 2
Δουλεύετε το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να αποκτήσει υφή γρανίτας. Τη
μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη.
Βήμα 3
Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή σε μπολ και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μπορείτε να καραμελώσετε, αν θέλετε, για πιο γλυκιά και ήπια γεύση.