Ο σεφ ζαχαροπλαστικής, Γουόλτερ Μούσκο, στο ζαχαροπλαστείο του Pasticceria Bompiani στη Ρώμη, βάζει στα σοκολατένια του αβγά όλη του την τέχνη και τιμά ζωγράφους και άλλους καλλιτέχνες με τα έργα του.
Κάθε σοκολατένιο αβγό που αποφασίζει να σκαλίσει ο σεφ ζαχαροπλαστικής Γουόλτερ Μούσκο,στο ζαχαροπλαστείο του Pasticceria Μπομπιάνι (Bompiani), στη Ρώμη, είναι και ένα έργο τέχνης, εμπνευσμένο κάθε φορά και από έναν διαφορετικό καλλιτέχνη, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος ο σεφ.
«Η ιδέα είναι απλή. Έχω μεγάλο πάθος για την τέχνη και μου αρέσει να διευρύνω τους ορίζοντές μου και στη λογοτεχνία και στη μουσική και στον κινηματογράφο. Όλοι οι καλλιτέχνες που ενέπνευσαν αυτό το εγχείρημα, εκπροσωπούν 10 χρόνια παραγωγής. Είναι για εμένα οι πιο αντιπροσωπευτικοί και αυτοί που μου αρέσουν περισσότερο». Με αυτά τα λόγια επιλέγει να εξηγήσει σε γενικές γραμμές ο Γουόλτερ Μούσκο την τελευταία συλλογή σοκολατένιων αβγών που δημιούργησε.
Με σύνεργα τα μαγειρικά του σκεύη, τη σοκολάτα και την ανεξάντλητη φαντασία του, έφτιαξε μοναδικά σοκολατένια αβγά.
Ο Αμερικανός ζωγράφος Κιθ Χάρινγκ, το γερμανικό συγκρότημα πειραματική μουσικής Αϊνστουρζέντε Ναεμπάουτεν (Einsturzende Neubauten) και ο Αμερικανός φωτογράφος Ρόμπερτ Μάπλθορπ, είναι μόνο κάποιοι από τους καλλιτέχνες που συνάρπασαν τη φαντασία του σεφ, και προς τιμήν τους έφτιαξε τη σοκολατένια εκδοχή του έργου του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Vincenzo PINTO / AFP / VISUALHELLAS.GR
Δείτε επίσης:
Πώς να φτιάξεις σοκολατένια αβγά με τα χεράκια σου
Κορωνοϊός: Ζαχαροπλαστείο φτιάχνει «τούρτες καραντίνας» με σπέσιαλ μηνύματα!
Γλυκά αβγουλάκια με χρωματιστές σοκολάτες