Το κρέας θέλει τη μαρινάδα του για να γίνει νόστιμο και να ψηθεί όπως πρέπει είτε το κάνετε στα κάρβουνα είτε σε ψησταριά είτε στο φούρνο. Σας δίνουμε λοιπόν 3 μαρινάδες με εκλεκτά προϊόντα Ομοσπονδία για σίγουρη επιτυχία.
Μαρινάδα με κέτσαπ για μπριζόλες χοιρινές
Υλικά (για 4 χοιρινές μπριζόλες ή 1 κιλό πανσέτες)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 γρ. Κέτσαπ Ομοσπονδία
150 ml σόγια σος
1 κομμάτι τζίντζερ 1 εκ. κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το Κέτσαπ Ομοσπονδία, τη σόγια, το νερό, το τζίντζερ και το σκόρδο. Βυθίζουμε τις μπριζόλες ή τις πανσέτες ή τα πλευρά στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε το κρέας στο μπάρμπεκιου.
Σουρώνουμε τη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ανάβουμε το μάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα, με την οποία θα συνοδεύσουμε τις μπριζόλες.
Μαρινάδα με μουστάρδα για κοτόπουλο
Υλικά (για 1 κοτόπουλο ολόκληρο, σε παϊδάκια ή σουβλάκια)
3 κουτ. σούπας Μουστάρδα Πικάντικη Ομοσπονδία
150 ml νερό ή λευκό κρασί
3 κ.σ. μέλι
2 κου. σούπας σος σόγιας
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο ή 1 κλωνάρι φρέσκο
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την Πικάντικη Μουστάρδα Ομοσπονδία με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στη μαρινάδα και το ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη. Το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά και το ψήνουμε στο μπάρμπεκιου.
Σουρώνουμε τη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα, με την οποία θα συνοδεύσουμε το κοτόπουλο.
Μαρινάδα για μπριζόλες μοσχαρίσιες
Υλικά (για 4 μπριζόλες)
1 μπουκάλι Ομοσπονδία Τομάτα στον Τρίφτη (420 γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας γεμάτες κέτσαπ
1 φλυτζ. καφέ ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ την Ομοσπονδία Τομάτα στον Τρίφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες ή αποβραδίς.
Αφαιρούμε από τη μαρινάδα το κρέας και πριν το ψήσουμε το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σουρώνουμε τη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ανάβουμε το μάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα, με την οποία θα συνοδεύσουμε τις μπριζόλες.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση των 3 μαρινάδων: