Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσουμε ώριμες ντομάτες τις οποίες θα τις μαγειρέψουμε τόσο όσο να χάσουν τα υγρά τους.
Υλικά
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- 4 φρέσκα αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα
- 80γρ. ΓΑΛΠΟ τυρί φέτα Π.Ο.Π. σε άλμη, θρυμματισμένη
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Για πιο στεγνό αποτέλεσμα, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνετε ολόκληρα τα αβγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν, με γρήγορες ή αργές κινήσεις ανάλογα πόσο θέλετε να φαίνεται η διχρωμία του ασπραδιού με τον κρόκο. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
- Αποφεύγουμε τα υπερβολικά μεγάλα ή μικρά τηγάνια γιατί το αποτέλεσμα στη μία περίπτωση θα είναι υδαρές και στην άλλη στεγνό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτετε με καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.
Βήμα 2
Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
Βήμα 3
Κατόπιν, προσθέτετε τη φέτα και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε αφήνετε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλετε να λιώσει τελείως.