tarta-brokolo-galopoula
clock icon
1:20'

Τάρτα με μπρόκολο και γαλοπούλα

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για τάρτα, έτοιμη
  • 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εύκολη τάρτα με λαχανικά και γαλοπούλα, που ετοιμάζετε με λίγα υλικά και μπορεί να βρει τη θέση της στο καθημερινό αλλά και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες, το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνετε τέλος τη γαλοπούλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. αποσύρετε από τη φωτιά.

Στρώνετε τη ζύμη της τάρτας σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνετε μέσα τα υλικά που είχατε στο τηγάνι και από πάνω απλώνετε τα τυριά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά, αλάτι και πιππέρι και τα περιχύνετε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες, το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Βήμα 3

Ρίχνετε τέλος τη γαλοπούλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Στρώνετε τη ζύμη της τάρτας σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνετε μέσα τα υλικά που είχατε στο τηγάνι και από πάνω απλώνετε τα τυριά.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά, αλάτι και πιππέρι και τα περιχύνετε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.