Εύκολη τάρτα με λαχανικά και γαλοπούλα, που ετοιμάζετε με λίγα υλικά και μπορεί να βρει τη θέση της στο καθημερινό αλλά και στο κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για τάρτα, έτοιμη
- 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 1 μικρό μπρόκολο
- 6 φέτες γαλοπούλα
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα, τριμμένο
- 4 αβγά
- ½ φλιτζάνι γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες, το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Βήμα 3
Ρίχνετε τέλος τη γαλοπούλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Στρώνετε τη ζύμη της τάρτας σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνετε μέσα τα υλικά που είχατε στο τηγάνι και από πάνω απλώνετε τα τυριά.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά, αλάτι και πιππέρι και τα περιχύνετε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.