Αυτή η τάρτα φουσκώνει και… ξεφουσκώνει πάλι μόλις κρυώσει, γι’ αυτό μην σας περάσει από το μυαλό ότι κάνατε κάτι λάθος. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή και κρύα.
Υλικά
- 1 φρέσκο φύλλο ζύμης για τάρτες έτοιμο
- 200γρ. φέτα πικάντικη (ή κατσικίσιο τυρί), λιωμένη με πιρούνι
- 200γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
- 3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
- 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά μέτρια, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανοίγετε στον πάγκο σας. Την ισιώνετε με τον πλάστη χωρίς να τη βγάλετε από το πλαστικό στο οποίο είναι τυλιγμένη.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι βάθους 3-4εκ. και αναποδογυρίζετε το φύλλο της ζύμης στο ταψί. Καλύπτετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά, φροντίζοντας να τη στρώσετε καλά χωρίς να αφήσετε κενά. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω από το ταψάκι και την τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι.
Βήμα 3
Καλύπτετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένη ακριβώς στις διαστάσεις της τάρτας, γεμίζετε με φασόλια, ρύζι ή τα ειδικά βαριδάκια για ψήσιμο τάρτας και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, απομακρύνετε λαδόκολλα και φασόλια ή ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει για βάρος και την ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Τη βγάζετε και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170οC. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που θα σχηματίζει κορυφές. Ανακατεύετε τη φέτα και το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και μπόλικο πιπεράκι, ενσωματώνοντας και τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Γεμίζετε την προψημένη τάρτα με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι. Ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά ακόμη, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.