Ένα πολύ απλό και θρεπτικό πιάτο με όσπρια, σπανάκι και κιμά, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, χοντροκομμένο
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε μια φαρδιά κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί καλά μέχρι να καπνίσει. Ρίχνετε τον κιμά και με μια σπάτουλα ή πιρούνι τον καβουρδίζετε μέχρι να αποβάλλει τα υγρά του και να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το καβούρδισμα για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το φινόκιο και το πράσο. Σοτάρετε για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Ρίχνετε τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε μέσα τον μάραθο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση