Εύκολη και νόστιμη συνταγή, για το καθημερινό τραπέζι, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου με το ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάτε σκεπασμένο σε ζεστό φούρνο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζετε με σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 1-2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου με το ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάτε σκεπασμένο σε ζεστό φούρνο.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζετε με σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Βήμα 4
Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 1-2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.