Η ταραμοσαλάτα είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα εδέσματα της νηστείας και της Καθαράς Δευτέρας. Σε αυτή την εκδοχή, που είναι παλιά συνταγή από την ελληνοαμερικανική κοινότητα στη Βόρεια Καρολίνα, ο λευκός ταραμάς συνδυάζεται με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Υλικά
- 100γρ. ταραμά (κατά προτίμηση άσπρο)
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 250γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
- ελιές και κάππαρη για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε καλά πιέζοντάς το με τα χέρια.Βήμα 2
Βάζετε τον ταραμά στο μπλέντερ με το μισό χυμό λεμονιού και τον δουλεύετε για λίγο να «σπάσει». Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τμηματικά το ψωμί.Βήμα 3
Ρίχνετε εναλλάξ το λεμόνι και το λάδι λίγο λίγο κάθε φορά, τελειώνοντας με το λάδι. Χτυπάτε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμα αν χρειαστεί. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, γαρνίροντας με κάππαρη και ελιές.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή