MAKARONADA ME SALTSA TARAMA
clock icon
35'

Μακαρονάδα με σάλτσα ταραμά και ντομάτας

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
  • 100γρ. ταραμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι

Ο ταραμάς είναι μια ωραία ιδέα αν θέλετε να δώσετε στις σάλτσες σας θαλασσινό «αέρα». Λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα αλμυρός, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αλάτι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ταραμά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σερβίρετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ταραμά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σερβίρετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή