avgo-tiganito-me-feta
clock icon
13'

Αβγό τηγανητό με κρέμα φέτας

Υλικά

  • 200γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνδυάζουμε στο κλασικό αβγό με κρέμα φέτα και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο σαγανάκι στο πι και φι.

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, ανακατεύετε το μίγμα καλά και το αδειάζετε μέσα σε ένα τηγανάκι μεσαίου μεγέθους.
Ζεσταίνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η φέτα μέσα στην κρέμα.
Σπάτε τα δύο αβγά μέσα στο τηγανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα περιχύνοντάς τα με την κρέμα φέτας. Μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά περίπου και, στο τέλος, ανάλογα τα γούστα σας, βάζετε μπόλικο πιπέρι και, αν θέλετε, και λίγο αλάτι.
Σερβίρετε στο τραπέζι μέσα στο σαγανάκι συνοδεύοντας με δυο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα και τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, ανακατεύετε το μίγμα καλά και το αδειάζετε μέσα σε ένα τηγανάκι μεσαίου μεγέθους.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η φέτα μέσα στην κρέμα.

Βήμα 3

Σπάτε τα δύο αβγά μέσα στο τηγανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα περιχύνοντάς τα με την κρέμα φέτας. Μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά περίπου και, στο τέλος, ανάλογα τα γούστα σας, βάζετε μπόλικο πιπέρι και, αν θέλετε, και λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Σερβίρετε στο τραπέζι μέσα στο σαγανάκι συνοδεύοντας με δυο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.