Μία πολύ νόστιμη σαλάτα με σπαράγγια και μπλε τυρί, που ταιριάζει πολύ σε κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι.
Υλικά
- ½ κιλό σπαράγγια πράσινα
- 2 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150γρ. μπλε τυρί, σε κομματάκια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Tips
- Η σαλάτα αυτή γίνεται το ίδιο νόστιμη και με ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και με το πίλερ ξεφλουδίζετε τα κοτσάνια τους. Τα κόβετε στα δύο.Βήμα 2
Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Αλατίζετε και μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνετε τα σπαράγγια και τα βράζετε αυστηρά για 1 λεπτό. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μπολ με παγωμένο νερό. Έτσι θα κρατήσουν το ζωηρό, πράσινο χρώμα τους. Μόλις κρυώσουν, τα στραγγίζετε.Βήμα 3
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Σε μια ρηχή πιατέλα βάζετε τα σπαράγγια, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ή το βασιλικό. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, από πάνω σκορπάτε το μπλε τυρί και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή