Ένα νόστιμο χορτοφαγικό, κυρίως πιάτο που θα μπορούσατε να σερβίρετε και ως συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψάρι. Η νοστιμιά του κρύβεται στην Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ!
Υλικά
- 500 γρ. πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 2 φλιτζάνια πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια νερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Ρίχνετε την Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ, αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε το πλιγούρι, τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τον μαϊντανό, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Βήμα 5
Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό.