Το δίδυμο με το «άγγιγμα του Μίδα», ο Will Guidara και ο Ελβετός star chef Daniel Humm, που βρίσκονται πίσω από το πολυβραβευμένο Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη και τα γαστρονομικά concepts των ξενοδοχείων NoMad σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Λας Βέγκας, ετοιμάζουν ένα νέο concept, αυτή τη φορά στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η εστιατορική σκηνή του Λονδίνου έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη δεδομένου ότι φιλοξενεί μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές παρουσίες που ξεχωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Humm και Guidara επέλεξαν το ιστορικό ξενοδοχείο Claridge’s στο οποίο πρόκειται να ανοίξουν το gourmet εστιατόριο «Davies and Brook», όνομα που προέκυψε από τη συμβολή των δρόμων Davies Street και Brook Street, στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο. Ο Humm, σε σχετική δήλωση στο Bloomberg, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που θα δουλέψει με πρώτες ύλες που παράγονται στη Βρετανία, που περιλαμβάνουν από κυνήγι και ψάρια μέχρι επιλογές τυριών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εγχείρημα-αντίγραφο του Eleven Madison Park. «Η ευκαιρία να μεταφέρουμε τη μαγειρική μας φιλοσοφία και φιλοξενία μας στην ιστορική αυτή τοποθεσία συνοδεύεται από απίστευτα συναισθήματα και πρόκειται για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, είναι η πρώτη φορά που ανοίγω εστιατόριο στην Ευρώπη, που άφησα πολλά χρόνια στο παρελθόν προκειμένου να χτίσω μια καριέρα στην Αμερική. Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά εργάστηκα στο Claridge’s, όταν ήμουν 15 χρονών και η εμπειρία με έχει στιγματίσει (θετικά). Ήταν πάντα ένα μέρος με το οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένος και νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου», είπε συμπληρώνοντας. Λεπτομέρειες για το μενού ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ενώ στο τιμόνι της κουζίνας θα βρίσκεται ο chef de cuisine του Eleven Madison Park Dmitri Magi.