Ένας ξεχωριστός πουρές, με ωραίο χρώμα και φίνα γεύση. Συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας και πουλερικά.
Υλικά
- 600γρ. καρότα καθαρισμένα
- 200γρ. πατάτες καθαρισμένες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε πατάτες και καρότα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τον κόλιανδρο και το κύμινο. Ρίχνετε μέσα και τον πουρέ των λαχανικών και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.Βήμα 3
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, αλατίζετε ελαφρά και διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb