Φτιάχνουμε τo αγαπημένο κινέζικο πιάτο όλων των παιδιών.
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να ροδίσει.
Ρίχνετε το καρότο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Ρίχνετε το λάχανο και τις φύτρες φασολιού και τα αφήνετε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 13-15 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο καπάκι.
Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετείτε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλετε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγετε.
Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρετε με sweet and chilli sauce (προαιρετικά).
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Βήμα 2
Σοτάρετε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσει το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Βήμα 3
Ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να ροδίσει.
Βήμα 4
Ρίχνετε το καρότο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
Βήμα 5
Προσθέτετε τα φασολάκια και το κολοκυθάκι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Βήμα 6
Ρίχνετε το λάχανο και τις φύτρες φασολιού και τα αφήνετε για άλλα 2 λεπτά περίπου.
Βήμα 7
Προσθέτετε τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 13-15 λεπτά ακόμα με σκεπασμένο καπάκι.
Βήμα 8
Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Βήμα 9
Τοποθετείτε λίγη γέμιση (αναλόγως πόσο χοντρά θέλετε να γίνουν) στη μέση του φύλλου και τυλίγετε.
Βήμα 10
Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Σερβίρετε με sweet and chilli sauce (προαιρετικά).