Ένα πλήρες γεύμα σε πακέτο-καρβέλι ψωμί, κατάλληλο για να το μεταφέρετε εύκολα στην εκδρομή σας και να το απολαύσετε δίπλα στη θάλασσα.
Κόβετε οριζόντια από το καρβέλι ένα καπάκι κοντά στην κορυφή. Αδειάζετε την ψίχα από το εσωτερικό του αφήνοντας γύρω γύρω 4εκ. ψίχα περίπου.
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
Αλείφετε με λάδι και πινέλο τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στη μέση. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο μαντέμι ή στο γκριλ (αφαιρείτε τη μαυρισμένη φλούδα τους).
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις αραδιάζετε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά.
Γεμίζετε το καρβέλι βάζοντας σε στρώσεις τα λαχανικά ως εξής: ξεκινάτε από τα μισά κρεμμύδια, τις μισές μελιτζάνες, τα μισά κολοκυθάκια, τις μισές πιπεριές, τη ρόκα, τις ντομάτες, τα μισά μυρωδικά, τα τυριά, και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα με την ίδια σειρά. Όταν τελειώσετε με το γέμισμα, σκεπάζετε το καρβέλι με το καπάκι του που κόψατε αρχικά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ή πετσέτα ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε οριζόντια από το καρβέλι ένα καπάκι κοντά στην κορυφή. Αδειάζετε την ψίχα από το εσωτερικό του αφήνοντας γύρω γύρω 4εκ. ψίχα περίπου.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
Βήμα 3
Αλείφετε με λάδι και πινέλο τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στη μέση. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο μαντέμι ή στο γκριλ (αφαιρείτε τη μαυρισμένη φλούδα τους).
Βήμα 5
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις αραδιάζετε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Γεμίζετε το καρβέλι βάζοντας σε στρώσεις τα λαχανικά ως εξής: ξεκινάτε από τα μισά κρεμμύδια, τις μισές μελιτζάνες, τα μισά κολοκυθάκια, τις μισές πιπεριές, τη ρόκα, τις ντομάτες, τα μισά μυρωδικά, τα τυριά, και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα με την ίδια σειρά. Όταν τελειώσετε με το γέμισμα, σκεπάζετε το καρβέλι με το καπάκι του που κόψατε αρχικά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ή πετσέτα ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Βήμα 7
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb