zele-anoigma
clock icon
2:0'

Ζελέ με βανίλια Μαδαγασκάρης και φρούτα

Υλικά

    Μερίδες:8

  • 650 ml νερό
  • 35 γρ. ζελατίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 λοβούς βανίλια Μαδαγασκάρης, τα σποράκια
  • 300 γρ. βανίλιες φρούτα χωρίς κουκούτσι ή άλλο φρούτο της επιλογής μας
  • ½ λεμόνι, τον χυμό

Το ζελέ είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό μεγάλων και μικρών. Ελαφρύ, δροσερό, εύκολο και απλό στην παρασκευή του. Σε αυτή την συνταγή, μιξάρεται με βανίλια Μαδαγασκάρης ή φρούτα εποχής και το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να μας συναρπάσει.

Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 650 ml νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το λεμόνι στους 80ºC (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια φόρμα για κέικ ή ένα μπολ ρίχνουμε τα ώριμα φρούτα μας και τα περιχύνουμε με το ζελέ. Τοποθετούμε τη φόρμα στη συντήρηση για να παγώσει το ζελέ τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

 

Συνταγές: pastry chef Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisseri Fine), Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 650 ml νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το λεμόνι στους 80ºC (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Βήμα 2

Ενσωματώνουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια φόρμα για κέικ ή ένα μπολ ρίχνουμε τα ώριμα φρούτα μας και τα περιχύνουμε με το ζελέ. Τοποθετούμε τη φόρμα στη συντήρηση για να παγώσει το ζελέ τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

 

Συνταγές: pastry chef Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisseri Fine), Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIO LM