Μια σούπα-παρηγοριά, που γίνεται εύκολα και γρήγορα με υλικά που συνήθως έχουμε στο ψυγείο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι, το πράσο, πατάτες και ανάλογο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα, το μοσχοκάρυδο, το μήλο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στο μεταξύ κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Στο τέλος ρίχνετε στη σούπα τον μαϊντανό και την περνάτε από τον πολυκόφτη ή λιώνετε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ, αφού αφαιρέσετε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Σερβίρετε τη βελουτέ σε μπολ πασπαλίζοντας με το μπέικον και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι, το πράσο, πατάτες και ανάλογο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα, το μοσχοκάρυδο, το μήλο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 4
Στο τέλος ρίχνετε στη σούπα τον μαϊντανό και την περνάτε από τον πολυκόφτη ή λιώνετε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ, αφού αφαιρέσετε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Σερβίρετε τη βελουτέ σε μπολ πασπαλίζοντας με το μπέικον και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.