THGANITES-ME-KAPARH
clock icon
25'

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Υλικά

  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 κρεμμύδι ξερό), ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • φυλλαράκια κάππαρης τουρσί, για γαρνίρισμα

Νόστιμες, αλμυρές τηγανίτες που σερβίρονται το ίδιο ευχάριστα ζεστές σαν ορεκτικό, αλλά και κρύες με σαλάτα.

Ανακατεύετε το αλεύρι με την κάππαρη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ψήνοντας τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια κάππαρης.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το αλεύρι με την κάππαρη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ψήνοντας τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3

Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια κάππαρης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey