Νόστιμες, αλμυρές τηγανίτες που σερβίρονται το ίδιο ευχάριστα ζεστές σαν ορεκτικό, αλλά και κρύες με σαλάτα.
Υλικά
- 3½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 κρεμμύδι ξερό), ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φυλλαράκια κάππαρης τουρσί, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε το αλεύρι με την κάππαρη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά-κουταλιά, ψήνοντας τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.Βήμα 3
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε γαρνίροντας με φυλλαράκια κάππαρης.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey