clock icon
30'

Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο σολομού, σε 4 φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 80γρ. Asian sauce
  • Για τα ντοματίνια

  • 250γρ. (χρωματιστά προαιρετικά) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 50γρ. baby ρόκα
  • 60ml λαδολέμονο
  • 40ml ελαιόλαδο

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τον Γιάννη Παρίκο από το olivemagazine.gr για να ετοιμάσουν σολομό με κρέμα αβοκάντο στην εστία της Grundig. Ελαφρύ, δροσερό και θρεπτικό γεύμα για μεσημέρι ή βράδυ.

Για την κρέμα αβοκάντο: Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.
Για το σολομό: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια φωτιά το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. Γυρνάτε το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για 1 λεπτό ακόμα, ώστε να κρατάει λίγο.
Για τα ντοματίνια: Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, αλατίζοντας. Μόλις μαραθεί προσθέτετε τα μανιτάρια -αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο- και μετά από 1 λεπτό τα ντοματίνια με αλατοπίπερο. Προσέχετε να μην μαγειρευτούν πολύ και μαλακώσουν. Σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό, σβήνετε με το λαδολέμονο και κλείνετε το μάτι. Τέλος, σοτάρετε λίγο τη ρόκα και βγάζετε από τη φωτιά.
Για το στήσιμο: Τοποθετείτε στο πιάτο μερικές κουταλιές από την κρέμα αβοκάντο, συνεχίζετε με τα λαχανικά και τέλος τοποθετείτε από πάνω το ψάρι πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα από λάιμ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την κρέμα αβοκάντο: Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 2

Για το σολομό: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια φωτιά το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. Γυρνάτε το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για 1 λεπτό ακόμα, ώστε να κρατάει λίγο.

Βήμα 3

Για τα ντοματίνια: Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, αλατίζοντας. Μόλις μαραθεί προσθέτετε τα μανιτάρια -αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο- και μετά από 1 λεπτό τα ντοματίνια με αλατοπίπερο. Προσέχετε να μην μαγειρευτούν πολύ και μαλακώσουν. Σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό, σβήνετε με το λαδολέμονο και κλείνετε το μάτι. Τέλος, σοτάρετε λίγο τη ρόκα και βγάζετε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Για το στήσιμο: Τοποθετείτε στο πιάτο μερικές κουταλιές από την κρέμα αβοκάντο, συνεχίζετε με τα λαχανικά και τέλος τοποθετείτε από πάνω το ψάρι πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα από λάιμ.